BELTRUM – Ook Beltrum is in de ban van het C-virus. Het carnavalsvirus wel te verstaan. Een zeer goedaardig virus, maar ‘ongeneeslijk’ als je er eenmaal mee besmet bent. Beltrum kent zijn eigen carnavalstradities. Jong en oud neemt graag deel aan eigen carnavalsactiviteiten, naast in grote getale naar Groenlo te trekken. Het dorp timmert op vele fronten stevig en succesvol aan de weg. Zo ook het eigen carnavalsfeest. Beltrum maakt zich dan ook dit jaar weer op voor een daverend carnavalsfeest, waarbij niemand vergeten wordt.

Door Henri Walterbos

Zo worden de zieken bezocht, komen de kinderen aan bod, de 50-plussers, en wordt het Beltrumse carnaval zelfs donderdagavond al geopend in de Hassinkhof, alwaar wethouder Maikel van der Neut de sleutel overhandigt aan Prins Jelle en Adjudant Pascal. Ook Seniorenprins Koen (Dute) en Adjudant Ludgeerd (Reijerink) maken er hun opwachting, evenals Jeugdprins Wytze (Koster) en Adjudant Seb (Huinink). Verder optredens van Mengelmoes en de Belstars.

Vrijdagmorgen is er een groot carnavalsfeest op basisschool de Sterrenboog. Zaterdagmiddag lachen, gieren, brullen tijdens de Bonte Buutmiddag. Uiteraard is ‘local hero’ Bas de Stofjas (Paul Scharenborg) van de partij. Daarnaast Duo Hans Wolterink en Rogier Piepers uit eigen gelederen, als Pilotenduo Ad en John. Ook Prins Bernhard zal van de partij zijn voor een woordje. Afsluiters zijn de Grolse buutkanonnen Joost (Frank) en Martijn (Gelink). Deze middag zullen ook de nieuwe senioren-hoogheden onthuld worden.

Zaterdagavond vanaf 20.30 uur de Belhamelse Fuif in het voorcafé van Zaal Spilman, met muziek van Bad Timing, met frontman Mart Hillen. “Daarnaast de loterij-kloterij,” lacht Belhamels President Sander Esselink. “Verder Spijker slaan, Rad van Elf, Tequilla met Baas van der Aar en natuurlijk hapjes uit de keuken van Els. Er zijn deze avond mooie prijzen te winnen. En ne bult schik. De entree is gratis. We organiseren dit samen met Spilman.”

Zondagmorgen brengen de Beltrumse hoogheden een bezoek aan de Maïskoele in Voor-Beltrum, maandagmorgen aan de Jonge Nöhlepeters in Lievelde, en vrijdagavond nog naar de Eumkes in Zieuwent. Maandagmiddag dompelt het Beltrumse gezelschap zich onder in de Grolse binnenstad om met duizenden anderen mee te doen aan het traditionele dweilen.

Dinsdag wordt het carnaval in eigen gelederen in Residentie Belhamelshoes Spilman afgesloten met de traditionele Pats Boem Show. Een kolderieke show vol hilariteit, gezang en gelach, vol verrassingen, veelal uitgevoerd door leden van de carnavalsvereniging. Alles kan en mag. De Hofknarren dragen hun steentje weer bij, de Raad van Elf, maar ook President Sander Esselink zal het podium betreden. ’s Middags is er eerst nog het kindercarnaval in Zaal Spilman.